8 Mart 2012 Perşembe

Bir Şizofrenin Günlüğü (3)

Hepi topu her standart beyinli erkek, evriminin dayattığı ölçülerde, kendine hep aynı ölçülerde bir eş arar. Sağlıklı, anaç, doğurgan, güzel bir dişi... Her standart  beyinli kadın da, klişe prototipte her aynı tür erkekle evlenmek ister. Akıllı, sağlıklı, evine ve eşine düşkün... Karşılıklı beklentilerin senet ile imzalanması ile evlilik müsameresi başlar.

Çalışma saatlerinde, birbirinden ayrı kalan çiftlerde, zamanla kontrol başlar. Evde bıraktığı dişisinin serbest zamanda başka erkeklerin eline düşebileceğini düşünen erkek ve çalışmak için dışarı çıkan erkeğinin başka dişilerin peşine düşebileceğinden kuşku duyan dişisi... Erkek, dişisinin diğer erkekler tarafından cazip bulunmaması için kadının doğurganlık açığını kullanır. Hamile kalan kadının hem hareketi kısıtlanır hem de deforme olur. Bu deformasyonun kocasının ilgisinin azlığına neden olacağını ve başka dişilere kaçacağını düşünen kadın da, bebeğin ve evin masraflarını bahane göstererek erkeğin iş yükünü arttırır, enerjisini harcatır. Tek çocuğun büyümesi ile dişinin artık özgür kalmasından korkan erkek 2. kez dişisini hamile bırakarak dişininin deformasyon ve hareket kısıtlamasını sürdürür. Dişi ise evin ve çocukların masraflarını yükselterek erkeğin özgür zamanını yok eder, bütün iş gücünü 2 misli büyütür.

Çok çalışan ve ailesi için yoğun mesai yapan erkek, iş hayatında iyi intiba bırakır ve yükselir. Çocuklarını büyüten anne de daha özgürdür ama kocasının para ve mevki ile gözünün genç çıtırlara kayacağını düşünerek tekrar panik yapar. Ailenin bütün gelir ve giderlerine el koyar ama ailenin parasal durumlarına el atması babayı tedirgin eder. Eşinin, malların yarısını alıp kendine yeni bir hayat kurabileceği kuşkusuna kapılır. Karısının dikkatini çekmek için genç ve güzel dişiler ile görünür. Böylece terk edileceği takdirde yalnız kalmayacağının ültimatomunu verir. Aldatılmakla tehdit edilen kadın, çocuklarını da kendi safhına çekerek erkeğe bu oyunun sonunda herkesin kendi yanında olacağının sinyalini verir. Koca, karısını, çocuklarını, parasını kaybetmeyi göze alamaz. Kadın, yalnız ve kocasız kalmayı cesaret edemez.

Bütün bu ayak oyunlarıyla birbirlerini alt etmeye ve bağlamaya çalışan çift, sonunda emekli olur, yaşlanır. Torun torba sahibi, zengin, sadık ve örnek bir çift olarak görevlerini tamamlarlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder