17 Kasım 2011 Perşembe

-Akarsu-

Ülkenin birinde usulca akan bir akarsu vardı. Bu akarsu sayesinde geçimini sağlayan insanlar ve turist çeken birçok şehir vardı. Fakat bir gün çok ilginç bir şey oldu. Yolunu şaşıran bir köpekbalığı nehrin içinde cirit atmaya başladı. Bu durum, geçimini balıkçılıkla sağlayan insanlar ve de turizm faaliyetlerinde bulunan şehirler için korkunçtu. Gün geçtikçe nehirdeki balıklar azalmaya başladı, çünkü nehirdeki balıklar çok küçüktü ve bu küçük balıklar köpekbalığının günlük doyumu için yeterli değildi. Balıkçılar ve şehirdeki insanlar bu derde deva aramaya çalışırlarken bir türlü çare bulamıyorlardı. Köpekbalığı yolunu bulamıyordu, akarsuda mahsur kalmıştı artık bir kere; açık denizlere, olması gereken yere bir türlü dönemiyordu…
Günler hızla ilerlemeye devam ediyordu fakat değişen hiçbir şey yoktu. Akarsuda artık 3-5 balık ya kalmıştı ya kalmamıştı. Balıkçılar bu durum yüzünden balıkçılık yapmaz oldu ama şehir insanları ümit içindeydi; çünkü köpekbalığı aç kalacağı zaman birkaç gün içinde ölecekti. Fakat çok ilginç bir şey oldu, köpekbalığı çok kısa bir süre içinde ölü bulundu. Herkes çok şaşkındı; bu denli büyük bir köpekbalığını öldürme cesareti kime aitti? Bu köpekbalığı nasıl öldü? Bu köpekbalığını kim öldürdü?
Herkes bu soruyu birbirine sorarken kimsenin bilmediği bir şey vardı: Köpekbalığını öldüren şey, nehrin asıl sahibiydi; yani katil balinaydı…!

2 yorum:

  1. Selam, öykünün devamı var mı acaba:)

    YanıtlaSil
  2. Bu benim, kendi çapımda yazdığım "bir şizofrenin şizo günlüğü" adlı romanımdan bir alıntıydı. :) Lâkin tabi ki geri kalanı da gelecektir :)

    YanıtlaSil